Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energie-panelen.be Online info over de mogelijkheden en prijzen van zonnepanelen.
Zonne-energie-panelen.be
banner image

Werking zonnepaneel

Een zonnepaneel zorgt voor heel wat gratis energie. De aanmaak van energie op basis van zonnewarmte verloopt via een ingenieus proces.

 

Werking fotovoltaïsche zonnepaneel

Fotovoltaïsche zonnepanelen produceren elektriciteit op basis van de warmte van de zon. Het werkt op basis van silicium. Onder invloed van zonlicht werkt de silicium elektriciteit op. Deze stroom wordt afgetapt en gebruikt voor de werking van huishoudelijke apparaten. De exacte manier waarop deze stroom wordt afgetapt kan verschillen.

 

werking zonnepanelen
 

Zonnecollector

Een zonnecollector produceert warmte, die kan dienen voor de opwarming van tapwater of het verwarming van een woning. In de zonnecollector bevindt zich een vloeistof, die wordt opgewarmd door de energie van de zon. De platen rond deze leidingen worden altijd goed geïsoleerd, om te voorkomen dat er warmte ontsnapt. De opgewarmde vloeistof wordt geleid naar een boiler die de vloeistof bijverwarmd. Dit is in principe de werking van een zonneboiler.

 

 

Opbrengst

De opbrengst van je zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. De hellingshoek zal de opbrengst beïnvloeden, alsook het aantal zonuren. In België kan een zonnepaneel maximum 900 uren per jaar op vol vermogen werken.

Omdat een opbrengst opgeven voor zonnepanelen moeilijk is, is het beter om een aanvraag op maat te doen bij verschillende bedrijven. Zo wordt het veel makkelijk om de opbrengst van verschillende zonnepanelen te vergelijken. Hier kan je gratis info & prijzen op maat aanvragen bij leveranciers van zonnepanelen.

 

Terugverdientijd

Hoe snel verdien je de investering van zonnepanelen terug? In Vlaanderen kan je stellen dat de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen schommelt tussen de 8 à 15 jaar. Het is heel moeilijk om hier een exact cijfer op te plakken, aangezien het van zoveel verschillende factoren afhankelijk is.

De terugverdientijd hangt af van het vermogen van de zonnepanelen, het aantal zonuren, de hellingshoek, verkrijgen van premies, de oorspronkelijke prijs van de zonnepanelen en de energietarieven.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.