Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energie-panelen.be Online info over de mogelijkheden en prijzen van zonnepanelen.
Zonne-energie-panelen.be
banner image

Werking van een zonneboiler

Een zonneboiler is de duurzame boiler bij uitstek. Ontdek in dit artikel hoe je je huis of sanitair water kan verwarmen met de energie van de zon.

 

Technische werking van een zonneboiler

Een zonneboiler werkt op basis van energie door zonnewarmte. Op het dak wordt een zonnecollector geplaatst, die de warmte opvangt. In de buizen bevindt zich vloeistof die door de zon wordt opgewarmd. Die wordt geleid naar het voorraadvat. De warmte van de vloeistof wordt afgegeven aan de voorraadtank. Nadien keert de koude vloeistof terug naar de zonnecollector. In minder zonnige periodes is er soms wel nood aan een bijverwarming, om te kunnen voldoen aan de vraag.

 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor een zonneboiler? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende installateurs via de offertepagina

 

schematische werking zonneboiler

 

Werking zonneboiler door zonnecollectoren

Er zijn twee soorten zonnecollectoren. Vlakkeplaatcollectoren en vacuümcollectoren. Het verschil zit hem in de uitvoering en het warmteverlies. Een vacuumcollector op basis van een buizensysteem kent weinig of geen warmteverlies. Een vlakkeplaatcollector op basis van is goedkoper, maar heeft een minder goede isolerende werking. Voor een maximaal rendement plaats je ze op richting zuiden, op een hellingshoek van 36 graden.

 

De prijs van een zonneboiler

De prijs van een zonneboiler is afhankelijk van heel wat factoren. Afhankelijk van je persoonlijke behoefte, kies je voor een bepaald type boiler. Er zijn namelijk verschillende types en soorten zonneboilers. Daarnaast kan je ook nog subsidies verkrijgen via de overheid, waardoor de prijs nog wat lager ligt. Op zonneboiler.be vind je de exacte prijzen van een zonneboiler.

 

Toepassingen

Een zonneboiler wordt veel gebruikt voor het verwarmen van het sanitair water. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je kan het ook gebruiken als centrale verwarming of om je zwembad op te warmen.

 

Hoeveel kan je besparen?

Een zonneboiler verbruikt minder energie in vergelijking met een klassieke boiler. Je kan je ongeveer een volledig jaar gratis wassen met warm water. Je hebt natuurlijk de initiële investering van de zonneboiler. Maar gelukkig betaalt die zich op lange termijn terug. De terugverdientijd is afhankelijk van de soort boiler, de energiebesparing en de eventuele subsidies. Gemiddeld verdien je de zonneboiler terug op 9 jaar tijd.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonneboiler. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.