Dunne film zonnepanelen

Dunnefilmpanelen gebruiken het lichtspectrum ook bij indirecte zonnestraling bijzonder efficiënt. Daardoor zijn ze geschikt voor oost/west oriëntatie en voor bijzonder vlakke of steile montage. Bovendien leveren dunnefilm zonnepanelen ook bij hoge temperaturen een grote zonnestroomopbrengst.

installatie zonnepanelen

Geschatte opbrengst

De werkelijke opbrengst van de dunnefilm zonnepanelen blijkt groter dan de laboratoriumtesten laten zien. De gunstige prijs/prestatie verhouding van de dunnefilm fotovoltaïsche panelen maken hen zeer geschikt voor grote dakoppervlakken of een oost/west oriëntatie.

Aan u de keuze

De dunnefilm zonnepanelen worden in twee uitvoeringen aangeboden:
Schüco aSi natur - het optimale evenwicht tussen investering en opbrengst. Verder is er ook de Schüco BL. Deze is de extra krachtige variant voor bedrijfsgebouwen. U hebt de plaats. Gebruik deze voor Schüco dunnefilm zonnepanelen


Hogere specifieke opbrengst
Het uitstekende licht- en temperatuurgedrag van de innovatieve Schüco dunnefilmtechnologie zorgt ook bij indirect zonlicht voor meer opbrengst dan vergelijkbare zonne-energie systemen.


Een oplossing voor alle daken
De zonnepanelen kunnen dankzij hun kaderloze constructie en optimale benutting van diffuus licht in een hellingshoek van slechts 10° geplaatst worden. Hierdoor kunnen nu daken in aanmerking komen, die voor traditionele systemen niet rendabel genoeg zijn.


Veilig en hoog rendement
Voor de installatie van uw zonnepanelen kunt u gebruik maken van subsidies. Daarnaast ontvangt u een vaste vergoeding voor zonne-energie die u aan het net levert via groenestroomcertificaten. Uw investering is dus veilig en levert snel winst op.


Onafhankelijkheid
Word onafhankelijker van de grote stroomleveranciers, produceer uw eigen groene energie en bespaar op uw energiefactuur.


Schüco zonnepanelen: een oplossing voor alle daken
De Schüco dunnefilm zonnepanelen kunnen gebruikt worden voor verschillende typen daken. In de afbeeldingen hiernaast ziet u de verschillende toepassingen. De zonnepanelen van Schüco zijn zo breed toepasbaar, dankzij de goede opname van difuus licht, een hoge opbrengst uit alle windrichtingen en de flexibele opstellingshoek.


Meer opbrengst door een betere opname van diffuus licht
Door het beter opnemen van diffuus licht bereiken Schüco dunnefilm zonnepanelen reeds bij een lage stralingsinvalshoek‚ zowel ‘s morgens vroeg als later op de dag, een hogere opbrengst dan kristalijnen PV panelen.


Zonne-energie uit alle windrichtingen
Schüco dunnefilm zonnepanelen leveren ook een hogere opbrengst op bij schuine daken die naar het oosten en westen gericht zijn. Zelfs bij daken die 15° noordgericht liggen, zijn aantrekkelijke zonneopbrengsten mogelijk.


Zonne-energie uit alle windrichtingen

Flexibele opstellingshoek
Door de flexibele opstellingshoek van de Schüco dunnefilm PV panelen kunnen ze voor quasi alle mogelijke schuine en platte daken optimaal benut worden.


Flexibele opstellingshoek
Groene Technologie voor de Blauwe Planeet. Duurzaam in Energie door Solar en Ramen

Zonnepanelen nieuws

reinigen
24 januari

Zonnepanelen reinigen loont!

Onderzoek wijst uit dat het jaarlijks reinigen van zonnepanelen kan zorgen voor een verbeterd rendement van 10%. Het laten reinigen van je installatie is dus al snel de moeite waard.

energie
6 augustus

Warmte en zonnestralen zijn niet gelijk

In tegenstelling tot wat je zou vermoeden hoeft de zon helemaal niet veel warmte te geven om energie op te wekken. Studies tonen aan dat zonnepanelen zelfs beter presteren bij lagere temperaturen onder de 20 graden.

zonnepaneel premies
13 oktober

premies afgeschaft

Door de verbeterde kwaliteit van zonnepanelen is het volgens de Vlaamse overheid niet langer nodig om subsidies uit te reiken. Een zonnepaneel installatie verdient zich nu ook zonder premies terug op een termijn van 5 tot 10 jaar.

Merken

Zonnepanelen merken

Gekende Fabrikanten

Wanneer je energie wenst op te wekken door middel van de zon is het belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief merk!

Een betrouwbare fabrikant is niet alleen gekend om zijn geleverde kwaliteit maar heeft ook een veel betere garantie en na-service. Bij goedkope installaties is na enkele jaren al vaak gebleken dat goedkoop vaak duurkoop bleek te zijn.